[...] też tłuszcz. Zakładam że np. 100g jakiekolwiek chudego mięsa to 20g, 100g produktów zbożowych to 70g węgli, nie ważne czy to ryż, kasza czy makaron. Znam już na pamięć jakie produkty i w jakich ilościach dają np. 5g tłuszczu (to może być 5g oliwy, oleju czy masła, może być 10g czekolady, jajko czy 20g sera żółtego). Mam ustalone makro na cały [...]
[...] mase miesniowa dzieki jednemu posilkowi to sie mylisz i to grubo . spojrz np na wegetarian , stoja na troche gorszej pozycji pod wzgledem budowy masy miesniowej . niby jedza produkty ktore maja pelnowartosciowe bialko ( jaja , ryby ) ale jest ich wyraznie mniej i trudniej o budowe masy miesniowej . banalny przyklad a jak ukazuje zapotrzebowanie [...]
[...] dobre bialko z jaj kurzych . Fakt ze zapach i smak ma dramatyczny i robia sie gluty jak sie rozupuszcza (trzeba miec mikser) ale jest warte swojej ceny . Co do olimpa to ma produkty dobre ,bardzo dobre slabe i beznadziejne tak jak prawie kazda firma , z regoly jednak mozna kupic (oczywiscie z wyjatkami) produkty innych firm za podobna lub nizsza [...]
[...] taki wypasiony zestaw składający się z kilku rodzajów białek (WPC, WPI, EGG, Soja) i jak je stosowałem każdą z osobna to rewelacji nie było, a jak zacząłem mieszać wszystkie produkty w jednego szejka, wtedy poczułem te moc i masa ruszyła zdecydowanie w górę, także sorki, ale nie podzielam Twojego zdania co tematu białek. Skoro białko to białko to [...]
[...] treningu (10 min po treningu) zjeść łatwo przyswajalne białko i węglowodany proste. Piszesz o serwatce i wpc jako "dobrym białku". Nie chciałbym jednak brać "proszku". Jakie produkty "naturalne" mogłyby tu wskoczyć, które mają łatwo przyswajalne białko? Czy węglowodany proste mogę uzupełnić np. rodzynkami/bananami? Czy taki posiłek powinien być [...]
[...] letnie są dość niewdzięczne do redukowania. Dookoła imprezy, grille i inne okazje. Nam również zdarzało się zaimprezować i zjeść coś oszukanego. Na stałe w diecie mieliśmy produkty, które przez innych uważane są za niedopuszczalne w czasie redukowania. Oboje stosowaliśmy odmienne systemy dietetyczne i treningowe przy podobnej suplementacji. [...]
[...] i chyba by było ok. Jakie są wasze opinie? Dodać linki do opracować tych badań? Bardzo chętnie to zrobię i nawet zrobię podsumowanie, jeśli trzeba :) Proponowane przeze mnie produkty: http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html http://www.sfd.pl/sklep/SFD_PURE_BETA_ALANINE-opis27443.html [...]
[...] aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na funkcjonowanie tych narządów. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w [...]
BCAA Xtra, EAA Xtra i Leucine Xtra – 3 topowe produkty firmy ActivLab. Co łączy te produkty? Jak wygląda skład i co dają poszczególne składniki? Co nam daje suplementacja tymi produktami? Kiedy jest stosować? I jak zastosować te trzy produkty, żeby osiągnąć najlepsze efekty? Na te i inne pytania postaram się odpowiedzieć w poniższym [...]
Bułki z biedry liczę 50g ww / 100g. Koło tego przeważnie mają. Inne produkty węglowe już różnie, ryż, skrobia 80g ww, makaron, płatki jaglane 70g ww, granexy 55-60g ww. Białko tylko pełnowsrtościowe, roślinnego nie liczę ;-)
[...] mocno broniłem w pracy, by nie skończyło się na zamówieniu jakiegoś fast fooda. Ten apetyt nakręca mi chyba mocniej z rana, to domowe krótkie cardio Co do samej serii, produkty sygnowane pseudonimem pewnej instagramerki, są naprawdę bardzo fajne składowo, ale to dlatego, ze odpowiednie osoby nad nimi pracowały ;) Szczególnie podoba mi się [...]
Narazie jest ok, no ale bardzo mało jem. Też nie pisałem, ale próbuje wyeliminować produkty high fodmap. Ograniczyłem też białko do 250g,dodałem betaine, bpc oral, i w efekcie trawienie jest idealne. Więc myślę, że mógłbym spokojnie już jeść dużo więcej. A z treningiem jednak dzisiaj nie ruszę. Boli mnie głowa od wczoraj, tak jak po operacji [...]
[...] 2. 65g b + 185g ww 3. 55g b + 90g ww + 5g t 4. 55g b + 90g ww + 5g t 5. 55g b + 35g t Dnt 275g b 55g t 260g ww 1-4. 55g b + 65g ww + 5g t 5. 55g b + 35g t Jeśli chodzi o produkty, to białko najwięcej z WPC, poza tym raz dziennie skyr, kurczak, jajka. Węgle to głównie kleik i ryż, po treningu słodkie płatki. Tłuszcze tylko z jajek i orzechów. [...]
[...] których bardziej czułem na treningu ten drugi, który ma więcej składników pompujących, pobudzających i sporo bcaa. Nie można jednak określić, który jest zwycięzcą gdyż są to produkty na inne etapy. AMG posiada w składzie kreatynę, a STANOFUSION jest typowym stackiem pre-workoutowym, świetnie nadającym się między cyklami kreatynowymi. Jeżeli [...]
[...] odrobinę cukru. Klei się. Najbardziej lubi się przylepiać do białek. Glikacja białek jest niezmiernie istotna, bowiem po jakimś czasie tworzą się tak zwane zaawansowane produkty końcowe glikacji (ang. A.G.E. tym samym słowem w języku ang. określa się również wiek lub starzenie). Gdyby udało się wielokrotnie przebudowywać łańcuchy białek, [...]
[...] układanie jadłospisu W tym etapie podam tylko niezbędne wskazówki potrzebne do ułożenia zdrowej i dobrze zbilansowanej diety. - eliminujemy całkowicie z diety następujące produkty zawierające węglowodany proste oraz przetworzone węglowodany o wysokim I/G : słodycze, wypieki, słodzone napoje, batony , jogurty, pełno tłuste mleko - eliminujemy [...]
[...] podstawowym budulcem organizmu, materiałem do budowy mięśni, tkanki łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka wynosi [...]
[...] tego objawem), stąd przy chęci znacznego zwiększenia dawki dziennej witaminy B1 należy skonsultować się z lekarzem. Wit. B2 Najbogatszymi źródłami wit. B2 są mleko i produkty mleczne, kasze gruboziarniste, ciemne pieczywo, chude mięso, wątroba. Ryboflawina wchodzi w skład enzymatycznie czynnych związków zwanych flawoproteinami. które [...]